ASF nu a platit salarii compensatorii conducerii CNVM, CSSPP si CSA

Salarizarecomisia de pensiiASFsalarii compensatoriicomunicat ASFsupraveghere financiara
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



Autoritatea de Supraveghere Financiara - ASF nu a platit niciun salariu compensatoriu membrilor conducerii CNVM, CSSPP, CSA. Compensarea acestora s-a facut pana la data infiintarii ASF, pe baza contractelor avute cu fostele autoritati.

Autoritatea de Supraveghere Financiara functioneaza incepand cu data de 29 aprilie 2013 prin preluarea si reorganizarea tuturor atributiilor si prerogativelor fostei Comisii Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) si Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Autoritatea de Supraveghere Financiara este o autoritate administrativa autonoma, independenta, autofinantata si exercita atributii de autorizare, reglementare, supraveghere si control asupra segmentului de piata non-bancara determinat prin lege (piata de capital, pensii private, asigurari).

Personalul ASF nu este platit din diversele bugete ale statului, fiind o autoritate autofinantata. Sursele de autofinantare provin din veniturile proprii, obtinute in principal din cote aplicate tranzactiilor pe piata de capital, din taxele de autorizare si functionare aplicate sau din amenzi aplicate societatilor autorizate, supravegheate si reglementate.

Salariile compensatorii

Salariile compensatorii achitate fostilor conducatori ai autoritatilor comasate in ASF (pana la 9 salarii in cazul CNVM sau pana la 19 salarii in cazul CSA) au fost platite de catre fostele entitati conform contractelor incheiate la inceputul mandatelor cu acestea.

Conducatorii fostelor autoritati, aprobati de Parlamentul Romaniei pentru a face parte din conducerea executiva sau neexecutiva a ASF, nu vor primi salarii compensatorii in cazul in care mandatul lor va fi incheiat inainte de termenul contractual.

De la data functionarii ASF (29 aprilie 2013) si pana in prezent, ASF nu a platit niciun salariu compensatoriu, politica ASF fiind de a elimina orice compensatie in cazul in care un membru (executiv sau neexecutiv al conducerii) isi va intrerupe mandatul inainte de termen.

Politica salariala

ASF este in curs de implementare a unei noi politici salariale, in functie de performanta personalului. Aprecierea performantei este bazata pe 3 criterii: aptitudini de specialitate si cunostinte, aptitudini cheie, atingerea obiectivelor.

Chiar de la infiintare, ASF a adoptat o politica de transparentizare in privinta cheltuielilor salariale. Cel mai mare salariu din cadrul ASF este cel al Presedintelui ASF, echivalentul a 14.000 de euro/luna. Salariul pentru pozitia de Presedinte al ASF a fost stabilit evaluand 3 criterii:

-    nivelul salarizarii din Banca Nationala a Romaniei;
-    nivelul de salarizare al managementului companiilor reglementate din piata (societati de asigurari, organisme de plasament colectiv, fonduri de pensii private);
-    nivelul de salarizare al autoritatilor similare din Uniunea Europeana.

Incepand cu prima zi de functionare a Autoritatii de Supraveghere Financiara si in conformitate cu politica de resurse umane pe termen lung, Consiliul ASF a decis:

-    eliminarea tuturor sporurilor acordate membrilor conducerii de natura sa distorsioneze politica salariala si care au contribuit la exagerarile salariale in fostele autoritati (spre exemplu indemnizatia pentru fiecare sedinta de Consiliu);
-    Conducerea ASF este supusa la o serie de limitari, neavand dreptul la nicio alta activitate remunerata in afara celor didactice;
    plati compensatorii zero in cazul intreruperii mandatului membrilor conducerii inainte de termen.
 
Structurare

Fostele autoritati de reglementare comasate in ASF (CNVM, CSSPP si CSA) insumau, la data infiintarii ASF, aproximativ 540 de persoane. Prin noua viziune de functionare, care are in vedere maximizarea eficientizarii resurselor umane, in beneficiul actorilor de pe piata financiara, ASF intentioneaza sa reduca cu 15% numarul de personal (pana la aproximativ 460 de persoane). Asezarea pe noua structura va avea ca efect o reducere a cheltuielilor de personal cu un procent cel putin egal cu cel al reducerii nominale de personal.

Ca si pana acum, personalul Autoritatii de Supraveghere Financiara va fi platit din veniturile proprii ale Autoritatii, ASF functionand fara aport bugetar, autofinantata.


Sursa: Directia Comunicare si Relatii Internationale CSSPP




de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Salarizarecomisia de pensiiASFsalarii compensatoriicomunicat ASFsupraveghere financiara

Data aparitiei: 24 Iulie 2013
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

ASF nu a platit salarii compensatorii conducerii CNVM, CSSPP si CSA Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Detasare salariat. Statul in care se platesc contributiile socialeIntrebare: In cazul in care avem un salariat detasat in UE de 5 ani de zile cu reinnoire detasare la 6 luni, unde trebuie sa ii fie declarate taxele, in Romania sau in tara unde isi desfasoara activitatea, tinand cont de Articolul 12 Reguli speciale in care se mentioneaza: (1) Persoana care desfasoara o activitate salariata intr-un stat membru, pentru un angajator care isi desfasoara in mod obisnuit activitatile in acest stat membru, si care este detasata de angajatorul respectiv in alt stat membru pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Certificat medical cod 08. CASS ianuarie - aprilieIntrebare: OUG 34/2024 care intra in vigoare incepand cu data de 12 aprilie prevede eliminarea CASS CM 08 Intrebarea mea este: Daca am o salariata care a beneficiat de CM 08 din data 27.12 2023 (CM initial dec 2023) pana la data de 30.04.2024 (perioada de acordare inceteaza dupa data de 12.04.2024), conform Oug 32 trebuie sa ii fac recalculul indemnizatiei nete (sa nu mai retin CASS) pentru perioada ian-martie? Pentru luna aprilie nu retin CASS.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]