Sistemul bugetar ramane fara 60.000 locuri vacante. Guvernul a aprobat o noua ordonanta

Angajare si Concediereposturi vacantesistemul bugetarinstitutiile publicebugetari
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


In sedinta de guvern din 26 iunie, a fost adoptata o noua ordonanta de urgenta care prevede disponibilizarea angajatilor din zece ministere. Vor fi astfel eliberate nu mai putin de 2.860 posturi ocupate, acestea fiind echivalentul a 4% din numarul de angajati. Totodata, vor fi desfiintate posturile vacante din administratia centrala si locala, nu si de la cabinetul demnitarilor, si va fi redus numarul functiilor de conducere la 12%.

Ministerele vizate pentru disponibilizari sunt Ministerul Agriculturii, Ministerul Afacerilor Interne (inclusiv prefecturi), Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratei Publice, Ministerul Economiei, Ministerul Educatiei (inclusiv inspectoratele scolare), Ministerul Finantelor, Ministerul Muncii, Ministerul Mediului, Ministerul Sanatatii (inclusiv directiile de sanatate publica), Ministerul Transporturilor si Secretariatul General al Guvernului (SGG).

"Vor fi desfiintate posturile vacante pastrate, in general, pentru functiile de conducere, care aveau nevoie sa aiba in spate un numar de posturi chiar si vacante. Eficientizarea aparatului administrativ este un prim pas, vor urma si altele", a spus Victor Ponta, in sedinta de guvern.

Actul normativ prevede in acelasi timp ca numarul total de posturi vacante din ministere, din cadrul celorlalte institutii si autoritati publice aflate in subordinea, sub autoritatea sau coordonarea Guvernului sau a ministerelor, finantate integral sau partial din bugetul de stat si din cadrul institutiilor si autoritatilor publice finantate integral din bugetele asigurarilor sociale, precum si din autoritatile si institutiile publice locale se reduce, prin desfiintarea acestora, dar cu o serie de exceptii, precum posturile vacante aferente functiilor de demnitate publica si cele aferente cabinetelor acestora si functiile publice vacante de conducere, functiile publice de conducere cu statut special, posturile militare de conducere si cele din categoria inaltilor functionari publici.

Ordonanta mai stabileste ca posturile astfel vacantate, ulterior finalizarii acestei reorganizari, vor putea fi ocupate ulterior, cu respectarea principiului un post vacantat - un post ocupat, diferit de sistemul actual care impune o singura angajare la sapte posturi vacantate.

Prin reorganizarea aparatului administrativ, Executivul estimeaza o economie la bugetul de stat de 45 milioane lei in acest an si 108 milioane lei in fiecare dintre urmatorii patru ani.

Sursa: Mediafax



de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Angajare si Concediereposturi vacantesistemul bugetarinstitutiile publicebugetari

Data aparitiei: 27 Iunie 2013
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Sistemul bugetar ramane fara 60.000 locuri vacante. Guvernul a aprobat o noua ordonanta Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]