Consultanta in afaceri | Manager

     eNews Legislatia Muncii

Descarca GRATUIT raportul special

"Modificari in Codul Muncii - noutati REVISAL si Evaluarea Angajatilor"detalii aici

Cauti un loc de munca?


Stiati ca...
...... exista peste 40 de documente OBLIGATORII pe care inspectorii ITM le verifica atunci cand vor sa va amendeze cu orice pret >> Detalii aici <<
:: mai multe intrebari si raspunsuri

Actul aditional de detasare internationala. Ce elemente sunt obligatorii?

delegarea personalului intr-un alt stat membru UE.


Precizam astfel ca, potrivit art. 18 alin. (1) din Codul muncii, in cazul in care persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, urmeaza sa isi desfasoare activitatea in strainatate, angajatorul are obligatia de a-i comunica in timp util, inainte de plecare, informatiile prevazute la art. 17 alin. (3), precum si informatii referitoare la:

a) durata perioadei de munca ce urmeaza sa fie prestata in strainatate;

b) moneda in care vor fi platite drepturile salariale, precum si modalitatile de plata;

c) prestatiile in bani si/sau in natura aferente desfasurarii activitatii in strainatate;

d) conditiile de clima;

e) reglementarile principale din legislatia muncii din acea tara;

f) obiceiurile locului a caror nerespectare i-ar pune in pericol viata, libertatea sau siguranta personala;

g) conditiile de repatriere a lucratorului, dupa caz.

La alin. (2) al aceluiasi articol se prevede ca informatiile prevazute la alin. (1) lit. a), b) si c) trebuie sa se regaseasca si in continutul contractului individual de munca.

Asadar, in actul aditional incheiat trebuie incluse in mod obligatoriu toate aceste elemente. Or, din modelul pe care l-ati prezentat lipsesc o mare parte dintre aceste elemente. Suplimentar, angajatorul si salariatul pot stabili alte drepturi si obligatii, desigur, cu respectarea legislatiei muncii.

Codul muncii nu contine dispozitii speciale pentru delegarea salariatilor in alt stat. In practica, insa, se incheie act aditional de detasare internationala, acesta fiind si documentul solicitat de Casa Nationala de Pensii Publice pentru eliberarea documentului portabil A1.

Norme legale privind delegarea si detasarea

Vezi detalii

Diurna legala in Romania si in strainatate

Vezi detaliiPrin urmare, veti incheia un act aditional de detasare internationala in care vor fi prevazute cel putin elementele indicate la art. 18 alin. (1) din Codul muncii precum si alte drepturi si obligatii ale partilor ce se stabilesc prin negociere.Ti-a placut acest articol? Trimite-l si prietenilor tai!


Data aparitiei: 24 Aprilie 2013Votati pagina "Actul aditional de detasare internationala. Ce elemente sunt obligatorii?":
Rating:

Nota: 5 din 1 voturi

ClubLegislatiaMuncii.ro - intrebarea zilei

Obligativitate Sot 1 Luna Crestere Copil

Intrebare: Buna ziua, Urmeaza sa nasc in decembrie, iar in cele 12 luni anterioare nasterii copilului sotul a fost angajat cu timp partial - 2 ore/zi. Avand in vedere ca nu a lucrat cu norma intreaga este obligat prin lege sa stea 1 luna in concediu sau se considera ca nu indeplineste criteriile de acordare a indemnizatiei? Mentionez ca a avut si o intrerupere de 5 zile lucratoare in cele 12 luni. Daca totusi trebuie sa stea 1 luna ar puea sa-si dea demisia si atunci va avea o intrerupere de mai mult de 1/2 de luna. Problema e ca intre timp si-a infiintat un PFA (mai 2014). Nu a obtinut si nici nu va obtine venituri, dar se considera ca indeplineste conditiile acordarii indemnizatiei pentru acea luna? Daca suspenda activitatea PFA-ului (desi anul asta l-a infiintat) poate sa nu mai indeplineasca conditiile acordarii indemnizatiei pentru acea luna? Ideea e ca vreau eu sa beneficiez de toate cele 12 luni, ceea ce pentru primul copil (nascut in iunie 2012) s-a putut deoarece sotul a avut o intrerupere mai mare de 1 luna in cele 12 luni anterioare. va multumesc

Raspuns: Norma de lucru nu are nicio legatura cu acordarea concediului si indemnizatiei crestere copil, nu le... citeste tot raspunsul aiciARTICOLE SIMILAREULTIMELE ARTICOLEDin reteaua RS:
Info tva | Blogul Specialistului | Carti de afaceri | Campeanu.ro | Contabilitate si fiscalitate | Timp liber
Idei de afaceri | Librarie de afaceri | Libraria R&S | Management | Stiri juridice | Agricultura | AdSenseUtile
    Afaceri profitabile cu ferme     Codul fiscal     Declaratii fiscale     Legea Contabilitatii     Monitorul Oficial     Codul civil 2014     Codul penal 2014     Legislatie TVALegislatiaMuncii.ro poza

© 2006 - 2014 Rentrop & Straton. All rights reserved.
Privacy Policy | RSS RSS Flux RSS 2.0     Sitemap XML Sitemap XML     Autori     Termeni si conditii     Contact

SATI
Codul Muncii s-a schimbat!
Atentie la modificarile din REVISAL si Evaluarea Angajatilor aparute noua lege din 2014

Descarcati gratuit Raportul Special

"Modificari in Codul Muncii - noutati REVISAL si Evaluarea Angajatilor"

Da, vreau sa primesc newsletterul Legislatia Muncii