Agentia Europeana pentru SSM premiaza filmul dedicat locurilor de munca sanatoase

SSM si PSIlocuri de muncaagentia europeana
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Premiul de film dedicat locurilor de munca sanatoase 2013

Agentia Europeana pentru Securitate si Sanatate in Munca prezinta pentru al cincilea an premiul de film dedicat locurilor de munca sanatoase, cu un premiu in bani in valoare de 8 000 EUR, la DOK Leipzig.

Filmele documentare care concureaza pentru premiul de film dedicat locurilor de munca sanatoase vor fi nominalizate de conducerea festivalului dintre filmele selectate pentru programul oficial al DOK Leipzig. Ca recompensa suplimentara, 1 000 de copii ale filmului castigator vor fi, de asemenea, produse intr-o selectie de 8 de limbi ale UE de catre EU-OSHA si vor fi distribuite in intreaga Europa. Regizorii sunt invitati sa isi trimita filmele pana la data de 10 iulie 2013.

Informatii despre norme si regulamente sunt disponibile pe site-ul Festivalului International de Film Documentar si de Animatie de la Leipzig.
http://www.dok-leipzig.de/

Criteriile de premiere

 Filmul trebuie sa trateze riscurile cu care se confrunta oamenii la locul de munca (precum riscuri fizice, chimice, mecanice sau psihosociale). De asemenea, poate trata drepturile lucratorilor, sanatatea si securitatea la locul de munca sau efectele schimbarilor politice si economice asupra modului in care muncim. Un alt centru de interes l-ar putea constitui sectoarele care joaca un rol important in viata economica, politica si culturala din Europa (respectiv, educatia, agricultura, constructiile, asistenta medicala) sau grupurile care se confrunta cu probleme deosebite, cum ar fi lucratorii migranti, femeile, lucratorii cu handicap, lucratorii tineri si cei in varsta.

Premiul de film dedicat locurilor de munca sanatoase este acordat unui film documentar de autor creativ si artistic, care incurajeaza dezbaterile si discutiile in randul cetatenilor europeni cu privire la importanta securitatii si sanatatii in munca. Filmul trebuie sa aiba un punct de vedere specific care sa impresioneze juriul prin naratiunea convingatoare, personajele puternice si abilitatile cinematografice excelente in materie de filmare, sunet si montaj.

Castigatorul premiului de film dedicat loculilor de munca sanatoase va acorda gratuit EU-OSHA dreptul

- de a pune la dispozitie un forspan sau un fragment din filmul caștigator cu o durata de pana la cinci minute si cadre (imagini) pe site-ul EU-OSHA, in comunicate de presa sau in buletinul informativ EU-OSHA.

- de a reda si prezenta forspanul sau filmul castigator integral la evenimente non-publice si necomerciale organizate de EU-OSHA si reteaua sa de puncte focale in UE 28, SEE si tarile candidate si potential candidate.

- de a produce 1 000 de DVD-uri, incluzand subtitrari intr-o selectie de limbi europene, cu filmul castigator si de a acorda EU-OSHA dreptul de licenta neexclusiva, necomerciala si in afara ecranului de a distribui DVD-urile in cadrul retelei mentionate mai sus si catre alti parteneri oficiali.

In schimb, drepturile pentru subtitrari pot fi obtinute de catre producatorul/detinatorul drepturilor asupra filmului castigator, gratuit, pentru utilizare ulterioara. Dintre cele 1 000 de DVD-uri produse, 200 vor fi rezervate producatorului/detinatorului drepturilor pentru propriile necesitati de promovare. Detalii suplimentare vor fi discutate intre EU-OSHA si castigatorul premiului.

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
SSM si PSIlocuri de muncaagentia europeana

Data aparitiei: 24 Aprilie 2013
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Agentia Europeana pentru SSM premiaza filmul dedicat locurilor de munca sanatoase Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]